Verzameld-Werk-web-07052021-0012

Persoonlijk contact

Blog / Jan Dronkers

In weerwil tot wat we moeten geloven en wat ons wordt opgedrongen vanuit diverse kanten, geloof ik in grote mate in het persoonlijk contact. Hoe kun je anders de nuance goed overbrengen. Internet, social media de verschillende stromen buitelen over elkaar heen om aandacht. Strategie ontbreekt vaak en dus zijn het signalen in een wereld waarin elkaar goed verstaan lastiger wordt.
 
Natuurlijk vervaagt de scheidslijn tussen business to business en de business to consumer. Tegelijkertijd wordt het een soort selffulfilling prophecy, want het zijn nog steeds gescheiden doelgroepen. Het teasen van de doelgroepen gaat op elkaar lijken, maar heb je echt iets te verkopen aan een bedrijf en gaat het om kapitaalgoederen dan is persoonlijk contact noodzaak. Dan zul je moeten kunnen laten zien, dat je toegevoegde waarde hebt.
 
Door de veelheid aan kanalen wordt dat af en toe uit het oog verloren. Social Media is een kanaal dat erbij hoort, een kanaal waarop je kunt zenden en ontvangen. Juist daar gaat het fout in de meeste organisaties, er is simpelweg geen tijd voor de ontvangen boodschappen. Ook de nuance in wat relevant is en wat niet, wordt vaak niet gemaakt. Het goed inrichten van papier, web, e-marketing en social binnen de eigen mix van boodschappen vergt tijd. Het zijn strategische keuzes, die impact hebben op de totale organisatie. En belangrijker, wanneer niet goed ingericht gaat het ten koste van het persoonlijk contact en dus van de verkoopkracht van de organisatie.

Deel dit artikel:
Auteur: Jan Dronkers (Creative director)
jandronkers
Al ruim 35 jaar mag ik leiding geven aan creatieve processen en kan ik werken met creatieven. In de loop van de jaren heb ik veel expertise kunnen opbouwen in de sectoren waarin we werkzaam zijn. En echt, steeds nieuwe dingen ontdekken en gebruik mogen maken van een steeds bredere ontwikkeling is het leukste wat er is.