wandeling_4

Veranker duurzaamheid in je marketing

Article / Jan Dronkers

Tijd voor bewustwording

Duurzaamheid is niet meer weg te denken. Het Klimaatakkoord, het terugdringen van de CO2-emissies maar vooral in het nadenken over hoe we dingen doen en hoe we het beter kunnen doen. 

Voor ons is de vraag: brengen we een eerlijk verhaal en staan we achter de organisaties die we vertegenwoordigen. Hoe dragen onze partners bij aan een duurzamere of circulaire wereld. Het zijn vragen die we de afgelopen tien jaar onszelf hebben gesteld en waarmee we de toekomst in willen. Centraal staat hoe kunnen we onze opdrachtgevers in de transitie naar een duurzamere wereld ondersteunen. Soms zijn het simpele vragen als moeten we nog papier aanbieden? Kunnen we online hetzelfde bereiken? 

Wij denken dat het een mix moet zijn, meedenken en adviseren. Andere wegen bewandelen als het kan, soms samen ontdekken hoe we het beter kunnen doen. Zeker in de gebieden waarin we sterk zijn zoals automotive, transport & logistiek, bouw, de maakindustrie en de consultancy is het aan de orde van de dag, 

Daarmee breekt in de marketing en communicatie een nieuw tijdperk aan, waarin bewustwording een grote rol speelt. Daarnaast kijken we nadrukkelijk ook naar ons zelf. Hoe kunnen we ons kantoor energieneutraal krijgen, hoe gaan we om restafval en vooral hoe kunnen we zaken beter organiseren. 

Deel dit artikel:
Auteur: Jan Dronkers (Creative director)
jandronkers
Al ruim 35 jaar mag ik leiding geven aan creatieve processen en kan ik werken met creatieven. In de loop van de jaren heb ik veel expertise kunnen opbouwen in de sectoren waarin we werkzaam zijn. En echt, steeds nieuwe dingen ontdekken en gebruik mogen maken van een steeds bredere ontwikkeling is het leukste wat er is.