Verzameld-Werk-web-07052021-0020

Terugdringen van print

News / Jan Dronkers

In de huidige tijd is het maken van print niet altijd de juiste keuze. De doelgroep is echter bepalend en leidend. Wij ondersteunen het verminderen van drukwerk, het beperken van oplages en de keuze voor duurzaam papier.

We zijn ook realistisch omdat in sommige gevallen papier een belangrijke weg is naar de potentiƫle klant. Een weg die minder inspanning kost en in ieder geval duurzamer is, mits goed gebruikt. De mix van middelen die ons ter beschikking staan, breidt zich daarmee uit. Waarbij de balans steeds meer naar online doorslaat. Ook dat is terecht omdat de customer journey steeds vaker begint met een eenvoudige zoekopdracht. Het aanwenden van online tools is dan ook vaak een eerste stap. Het volgen van die journey is ook voorbehouden aan de online strategie.

Waar papier een rol speelt kan bij een gekende doelgroep op de mat willen vallen of denk aan een kennismakingsbrief aan een potential. Het zal steeds afwegen zijn van de grootst mogelijke effectiviteit gecombineerd met het nadenken over de footprint.

Deel dit artikel:
Auteur: Jan Dronkers (Creative director)
jandronkers
Al ruim 35 jaar mag ik leiding geven aan creatieve processen en kan ik werken met creatieven. In de loop van de jaren heb ik veel expertise kunnen opbouwen in de sectoren waarin we werkzaam zijn. En echt, steeds nieuwe dingen ontdekken en gebruik mogen maken van een steeds bredere ontwikkeling is het leukste wat er is.