Verzameld-Werk-web-07052021-0019

Waarom minimalistisch ontwerpen bijdraagt

Article / Jan Dronkers

Door MVO of duurzaamheid goed te verankeren in je strategie en organisatie kun je er waarde mee creƫren en vergroot je de geloofwaardigheid. En dat is nodig, want consumenten worden steeds sceptischer over communicatie over duurzaamheid, zo blijkt uit Dossier Duurzaam.

 

 

Verzameld-Werk-web-07052021-0048

Minimalistisch ontwerp is een manier van ontwerpen die op zijn zachts gezegd tijdloos is. Het gaat daarbij om geometrische vormen, herkenbaar. Het zorgt voor overzicht en accenten waar je ze wil hebben. Het is overigens een domein dat zich uiteraard ontwikkelde voor de grafische industrie. Het blijkt echter dat juist in online-ontwerpen minimalistisch zorgt voor een betere conversie en daarmee ook voldoet aan de huidige standaarden. 

Gevleugeld is natuurlijk less is more. Talloze designboeken gaan over de kunst van het weglaten. Maar er is meer, het gaat niet alleen over vorm, het gaat ook over typografie, de juiste letter, passend bij deze tijd, Een woordbeeld dat onderdeel is van het totale concept. Juist bij minimalistisch moet alles kloppen. Dat maakt dat deze manier van ontwerpen duurzaam is, het zijn blijvertjes.

Deel dit artikel:
Auteur: Jan Dronkers (Creative director)
jandronkers
Al ruim 35 jaar mag ik leiding geven aan creatieve processen en kan ik werken met creatieven. In de loop van de jaren heb ik veel expertise kunnen opbouwen in de sectoren waarin we werkzaam zijn. En echt, steeds nieuwe dingen ontdekken en gebruik mogen maken van een steeds bredere ontwikkeling is het leukste wat er is.